Bali Highlights met Made

Een overzicht van de excursies

1.Penglipuran

IMG-20160610-WA0000 (158K)

Wij bezoeken ook een traditioneel dorp genaamd Penglipuran. Na de lunch gaan we naar de Tegenungan waterval, waar u de mogelijkheid heeft om te zwemmen en mooie foto's te maken. Daarna ontdekken wij het mystieke binnenland van Bali. Via rustige binnenweggetjes komt u tot een bezoek aan de Gunung Kawi tempel, Dit is een bekende koningsgraven tempel op Bali.

2.Kertagosa

IMG-20160610-WA0003 (10K)

Vertrek vanaf uw hotel richting het stadje Klungkung voor een bezoek aan de Kertagosa. Een oude gerechtsgebouw uit de 18e eeuw met mooie plafondsschilderingen. In Klungkung bezoeken wij ook een grote traditionele markt, om daarna naar Besakih te rijden. Hier staat de moedertempel van Bali, gebouwd in de 8e eeuw op de helling van de vulkaan Agung. Na de lunch vertrekken we naar de Goa Lawah tempel (vleermuizengrot).

3.Uluwatu - Kecak dans

uluwatu (24K)

Dit is een excursie voor een halve dag. Wij beginnen met een bezoek aan de Uluwatu tempel. Deze tempel ligt op een klif, 50 m boven de zeespiegel en het is een thuis voor een apenkolonie.
Tijdens de zonsondergang wordt de Kecak dans voorstelling uitgevoerd. Na de Kecak dans kunt u gebruikmaken van een diner in het dorp Jimbaran. Deze bijzondere locatie, met witte strand, mag u niet missen.

4.Kintamani vulkaan-Ubud-Goa Gaja

kintamanivulkaan (19K)

U geniet van een echte Balinese dansvoorstelling( Barong dans) De Barong dans laat de overwinning van het goede tegen het kwade zien. De dansers zijn gekleed in prachtige kostuums. Na de Barong dans rijden wij naar het zilverdorp Celuk. Daarna gaan wij naar Batuan, daar bezoeken wij een traditioneel Balinees huis. Ook maken wij nog een stop in het houtsnijwerk dorp Mas, waar hele mooie houtsnijwerken worden gemaakt. Vervolgens rijden wij naar Ubud, om het paleis en de markt te bezoeken. Hier krijgt u de gelegenheid om een hapje te eten bij Kintamani en geniet u van het mooie uitzicht op de vulkaan en de kratermeer. Na de lunch gaan wij naar de Goa Gaja, een olifantengrot.

5.Singaraja Tour

watertempel (21K)

Vertrek om 08.00 uur en terug om 18.30 uur uit en thuis. U rijdt via Tabanan naar Belimbing (de rijst baan van Bali). Belimbing is beroemd om zijn rijstterrassen.
We gaan daar een wandeling maken. U krijgt daar ook de gelegenheid om koffie / thee te drinken en tegelijkertijd van het mooie uitzicht te genieten. Dan bezoekt u Lovina, een dorpje met een strand van zwarte zand. Hier heeft u de mogelijkheid om te lunchen.

Na de lunch gaan we naar de Gitgit waterval. We stoppen ook bij de apen, waar u ze met bananen en pinda's kunt voeren. Het is aan te bevelen, de apen niet aan te raken! In Bedugul bezoekt u een hele mooie water tempel. Op de terugweg bezoekt u de groentemarkt.

6.Op zoek naar geluk

Rotsornament (34K)

U wordt meegenomen naar prachtige en veelal rustige routes. Onderweg krijgt u veel te horen over het geloof van Bali. U bezoek het YEH PULU met mooie ornamenten in de rots van de 15e eeuw, het indrukwekkende tempelcomplex Pura Tirta, bezocht door de Nederlanders Erica Terpstra en Danny de Munck en u maakt een ceremonie mee van een echte Balinese purificatie in de watertempel. De gids zal u alles uitleggen over het offeren en hoe u mee kunt doen aan deze ceremonie. Na de lunch gaan wij een kleine wandeling maken bij Tegalalang.
7.Tenganan en Ujung Water palais

waterpaleis (40K)

Vertrek om 08.30 uur en terug 17.00 uur. U bezoekt Gianyar die bekend staat om zijn handweven. Tenganan, hier wonen de Bali Aga. Zij noemen zich de oorspronkelijke bewoners van Bali. Daarna gaan we naar Ujung, het Koningklijke Waterpaleis. Dit is een heel mooi waterpaleis, met een Balinese en Europese architectuur. In Candidasa krijgt u de gelegenheid om een hapje te eten. Na de lunch gaan we naar Goa Lawah. Daar zien we de vleermuizengrot met duizenden vleermuizen.

8.Batukaru, Jatiluwih en Tanah lot

TanahLot (25K)

Vertrek om 09.30 uur en terug 18.30 uur. U bezoekt de zwavel warm water bronnen, Batukaru tempel. De tempel ligt in het bos en heeft een rustige omgeving. In Jatiluwih, met zijn vele rijstterrassen, krijgt u de gelegenheid om een hapje te eten en van het uitzicht te genieten. Na de lunch gaan we naar de Tanah Lot tempel. Dit is de mooiste zeetempel. Bij zonsondergang kunt u van de tempel mooie foto's maken. Bij vloed is de tempel niet bereikbaar en bij eb kunnen de gelovigen bij de tempel komen.

9.Kintamani fietstocht

vulkaan_kintamani1 (15K)

Vanaf de vulkaan fietst u op mountainbikes naar beneden. Voornamelijk bergafwaarts dus weinig inspanning en des te meer tijd om te genieten van de schitterende omgeving. U fietst tussen de rijstvelden door,langs de tempel, door het bamboobos heen en geeft u onderweg een high five aan de kleine kindertjes langs de kant. Zij vinden het prachtig om buitenlandse toeristen op de fiets te zien. Prijs is op aanvraag..

kosten

De prijzen kunnen verschillen op basis van het aantal personen en de soort excursie. Wees vrij om dit op te vragen via mail of whatsapp. U krijgt direct antwoord op uw vraag en eventuele andere soorten verzoeken.

© 2010 www.baligids.nl